En gravidlista

Det börjar ju ändå närma sig slutet (även om det just nu känns som att det är galet länge kvar) så nu tyckte jag det kunde vara dags för en gravidlista jag googlade fram.

Vilken vecka är du i nu? 35

När fick du reda på att du var gravid? Den 9 juli 2016, dagen efter BIM (vågade inte testa på BIM då jag var säker på att det åter igen inte hade gått), åtta dagar innan testdatumet vi fått från Reproduktionscentrum (jag förstod aldrig varför jag skulle vänta så länge när vi gjorde ett helt ostimulerat försök)

gravid

Hur gammal var du då? 30 år

I vilken vecka var du i? Vi hade väl precis gått in i vecka 5 tror jag

Hur tog du det? Chock, lycka, skeptisism…

Mådde du mycket illa i början? Hyfsat, men med postafen och galna mängder mat kunde jag de flesta dagarna hålla mig från att spy…

Har du mycket halsbränna? Inte det minsta

Är du känslig? Ja! Gråter för ungefär allt just nu

När kände du bebisens första sparkar? I vecka 18 kände jag något som jag i efterhand nog kan bekräfta att det måste ha varit Eskil men var inte helt säker på vad jag kände förrän i vecka 21

Är du ofta orolig? Ungefär exakt hela tiden

Sparkar bebisen mycket? Ja, det är väldigt många utbrytningsförsök/partyn/ommöbleringar där inne. Dock inte så mycket sparkar nu, mer ta spjärn och försöka sträcka på sig tror jag.

När började du läcka bröstmjölk? Inte en droppe än

Har du fått bristningar? Pyttelite men är inget jag känner att jag bryr mig nämnvärt om

Hur vill du att din förlossning ska se ut? 1. Jag och Eskil överlever. 2. Ingen av oss får några större komplikationer.

Hur många UL har du gjort? Ett tidigt eftersom vi gjort IVF, sen KUB och RUL, sen ett för att Eskil inte hade rört på sig på en hel dag (allt var dock bra) och ett när jag blev sjukskriven för mina sammandragningar… så fem.

img_0852.jpg

Vet du vad det blir för kön? Japp

Vad ska bebisen heta om det blir en tjej respektive en pojke? Om det hade varit en tjej gillar jag Märta eller Ellen men killnamn får ni inte veta förrän han är född.

Några mellannamn? Något blir det men vi vet inte vad än.

Hur gammal kommer du vara när bebisen kommer? Fortfarande 30 år.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>