Ben Montague, 4 oktober 2005, The Brook Southampton 

Vilken konsert!! Jag vet ärligt talat inte var jag ska börja. När jag sett Ben Montague live innan har publiken (tyvärr) varit ganska försynt och han är väl inte direkt en artist man ”pojkbandsskriker” åt, men så var det inte i Southampton.

Men jag kanske ska börja med VIPen. Vi var tio personer där som fick höra Ben sjunga Rainy Day, Looking for love, The Truth och Broken. Sen tog vi kort, trummisen Mark tyckte sig känna igen oss sen i Poole och Ben var självklart lika trevlig som vanligt. Kul också att träffa danska Linda, som jag pratat länge med på twitter, och hennes vänner.

P1000900P1000908
Det första som hände på konserten var att Ben undrade om alla verkligen kommit till rätt konsert. Så mycket folk var det, med Ben mått mätt, och det märktes verkligen konserten igenom. Ben såg ut att nästan börja gråta när hela publiken sjöng Runaway och det var verkligen inte den enda låten där alla sjöng med. Alla verkade ha jättekul och Ben blev verkligen bara bättre ju mer vi skrek och sjöng med. Så roligt!!

P1000932

Det var rätt kul när nån hade glömt koppla in keyboarden också och ännu mer kul att medan vi väntade lekte Mark (trummisen) radioreklam med en verkligen fantastisk radioreklamröst. Som vi alla skrattade! Lyckligtvis gick det fort för dem att få keyboarden att funka igen så att Ben kunde sjunga Haunted, för det är ju såklart inte en Ben-konsert utan Haunted. Det är sen gammalt.

P1000936

P1000937

I en del av konserten går Mark av scenen och Ben låter publiken välja vilka låtar han ska sjunga. Den här kvällen fick jag för första gången höra Weight of love live, en låt som är riktigt riktigt bra men som jag tyvärr glömmer bort ibland. En låt jag innan den här turnén inte heller hört live är Liberty road. Den här kvällen fick förbandet Emma Stevens komma upp på scenen och sjunga den tillsammans med Ben.

Om konserten i Poole gick fort gick den här för övrigt ännu fortare. Jag kände ju såklart igen setlisten och visste när det närmade sig slutet men jag hade ju inte haft något emot fler låtar om man säger så. Underbart rakt igenom helt enkelt!

P1000955P1000963
Efteråt träffade vi honom vid merchendisen en sista gång och som vanligt var han väldigt storebroderlig mot oss och påpekade flera gånger att vi skulle be safe och have a safe journey home.

Vi träffade även Emma Stevens som tydligen kände igen oss och var jätteglad att träffas. Jag har sett henne som förband åt Ben en gång tidigare och aldrig pratat med henne så antingen har hon världens bästa minne eller så blandade hon ihop oss med några andra. Kul var det hur som helst och hon var hur trevlig som helst.

P1020699 P1020701

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>