Ben Montague, 2 oktober 2015, Mr Kyps Poole

I fredags var jag och Lisa i Poole i södra England och såg Ben Montague. Jag undrar fortfarande vad det var för ställe vi var på egentligen. Utifrån såg det ut som en lagerlokal och förutom en pub och en kyrka fanns det ingenting annat i närheten. Där inne var det sittplatser, vilket inte alls passar på en Ben-konsert, och vissa som var där pratade högt och ljudligt rakt igenom förbandet Leddra Chapman så pass att de blev tillsagda flera gånger.

Ben var lite sen dit så vi hann till och med träffa honom på parkeringen innan allt började. Han kom fram till oss och kramade om oss och frågade om resan, inte tvärt om som man ju skulle kunna tro som de fans vi ändå faktiskt är. Men kvällen började på riktigt med VIP. Vi var 8 som köpt biljetter men 4 hade fastnat i trafiken eller något sånt. Tråkigt för dem men kul för oss som fick extra mycket tid med Ben. De andra hade åkt ”all the way from Bournemouth”, det vill säga grannstaden, men Ben var då snabb att påpeka att vi två faktiskt åkt ända från Sverige haha! Lite elakt ändå även om jag inte alls tror att han menade det så. Han berättade även för trummisen om housegiget hemma hos mig och lite om att Simon var helt ok med det eftersom han ändå alltid får lyssna på Bens musik. Jag kommer faktiskt inte ihåg exakt vilka låtar han sjöng under VIPen mer än We start over (som var min önskning) och Haunted. Det borde ha varit två till helt enkelt.

P1000839

P1000844
Konserten var jättebra såklart, det var ju Ben, men jag tyckte ändå lite synd om honom för det var långt ifrån utsålt och publiken var väldigt tyst (till skillnad från konserten i Southampton som jag ska berätta om sen). Han började i alla fall med Back into paradise, We start over och The truth, sen fortsatte det i ett rasande tempo och helt plötsligt var konserten slut. Åtminstone kändes det så men det är väl så när det är riktigt riktigt bra, tiden går fort när man har roligt helt enkelt och konserten höll på till strax efter elva om jag inte missminner mig så det var inte en kort konsert. Bara helt fantastiskt bra! Han blandade nya och gamla låtar, han gjorde de flesta på gitarr och några på piano och han hade med sig Mark på trummor under de flesta låtarna. Jag hade antagligen ett fånigt stort leende på läpparna konserten igenom och när konserten var slut längtade jag redan efter nästa.

P1000872

P1000877

P1000882

Innan vi gick därifrån passade vi på att prata lite till med honom. Jag fick även en jättefin autograf där han skrev ”To my Swedish familly love Ben” (ja, han skrev med två L) vilket såklart känns väldigt speciellt.

P1000893

 

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>