Albumlaunch: Ben Montague, 23 januari 2015, The KPH London

När det släpptes VIP-biljetter till soundchecken innan var vi inte sena att beställa. Den skulle vara redan klockan fyra men blev sen framflyttad ungefär en och en halv timme. Rätt skönt ändå eftersom vi inte fick checka in på hotellet förrän klockan två. Stället det var på var pyttelitet, tänk er en trång engelsk pub där det en trappa upp fanns ett vardagsrumsliknande rum. Där var vi. Någonstans mellan 15 och 20 pers på VIPen och sen kring 100 pers på själva albumlaunchkonserten.

Vi stod alla på nedervåningen och väntade, sen helt plötsligt stod Ben i trappan och vinkade att vi skulle komma upp. Basisten Jimmy hade smitit iväg en stund tidigare (och parkerat om bilen?) så innan de kunde starta ordentligt med soundchecken satte sig Ben på en högtalare med sin gitarr nere vid oss och sjöng Love like stars. Sen frågade han vilka som inte var från UK, det var vi tre svenskar och Corri (från Irland). Han visste ju själv att det var så så jag funderar på om han helt enkelt ville berätta det för alla andra, typ visa att han faktiskt har fans från andra länder. Trummisen (som vanligtvis spelar med Ed Sheeran) blev i alla fall imponerad och visade prov på sina svenskakunskaper genom att säga tack haha.

P1090157

När Jimmy var tillbaka körde de The Truth och Another hard fall uppe på scenen innan Ben gick ner i publiken igen, satte sig på ett bord och själv spelade två önskelåtar vilka blev Hummingbird och Sleeping with the lights on. Sen togs det kort. Både med alla samtidigt och såklart individuella kort med Ben.

YouTube Preview Image

10952543_10152535559856721_773957651_o

Sen var det bara att gå ner till puben igen och vänta på the main event. Efter ett tag började de dela ut wristbands till alla som köpt biljetter och precis när vi fått våra var det dags att gå upp så vi blev först upp och fick platser längst fram. Helt perfekt! Förbandet (lite skumt att han hade ett förband på ett sånt här event?) hette Emma Stevens och var väl helt ok. Lite för glatt för min smak men ändå bra.

Sen var det äntligen dags! Ben och bandet kom in på scen och körde mestadels helt nya låtar men även några gamla vi kunde sjunga med i (kommer inte ihåg ordningen men det var i alla fall dessa låtar: The truth, Another hard fall, Runaway, Serendipidy (?), Back to paradise, Another chance och min nya favorit We start over som även ska vara första singeln). Har aldrig varit med om en så pass högljudd ”Ben-publik” innan och vi hade verkligen sjukt kul! Låtarna var grymma och jag vill både ha albumet på en gång och återuppleva kvällen igen.

P1090167

P1090169

 

YouTube Preview Image

Avslutningsvis beslutade Ben att de skulle köra en till låt, en låt bandet aldrig hade spelat (eller kanske ens hört) förut. Men grymma som de var tog de bara efter vad Ben spelade och helt plötsligt hade vi fått höra Feels like forever och såklart gjort den fula huvuddansen till. Grymt imponerande!

P1090206

P1090208

Efteråt blev det mer bilder, en autograf (han saknade tydligen jeansskjortan han hade på sig på bilden jag hade med mig) och en liten pratstund om vilken fantastisk kväll det varit!

10956445_10152535567466721_1446048670_oOm du vill köpa hans kommande album kan du göra det här. 100kr för download, 187kr för en CD (inklusive frakt). Om du säger till att du köpt det får jag en gratis t-shirt, vill du ha t-shirten kan jag mer än gärna ge den till dig då jag redan har ett antal jag inte använder…

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>