Shane Filan, 15 november 2014, The Alban Arena St Albans

Jag har varit på tre fantastiska konserter den här långhelgen och vet nu inte alls var jag ens ska börja. Ber alltså om ursäkt om det här tillslut blir ett lite förvirrat inlägg.

Vi hade i alla fall platser på första raden på den här konserten. Tyvärr var de så långt åt sidan och stället så litet att monsterhögtalarna stod på kanten av scenen, precis framför oss. Mestadels var det inga problem förutom att ljudet blev lite väl högt men i Mandy fick jag stå framåtlutad in mot mitten för att ens kunna se någonting. Men det var långt senare. Vi fick inte heller använda blixt på just den här konserten. Oftast brukar jag inte använda den ändå men just där vi satt fick jag faktiskt bättre bilder när blixten råkade vara på.

P1080697Konserten började i alla fall med When I met you och det dröjde inte alls länge innan Shane såg vår svenska flagga. Redan mellan låt två och tre (Uptown Girl och What makes a man) tror jag det var han nämnde den inför resten av publiken. Alltid lika roligt att bli uppmärksammad på något sätt.

P1080706

En av konserten höjdpunkter är när Shane sitter ner tillsammans med sitt band och sjunger några låtar. Stämningen är verkligen helt fantastisk, bandet är grymma och man hör Shanes fantastiska röst på ett helt annat sätt.

P1080710

En annan favoritdel är medleyt! Det är som ett helt gympapass när Shane, bandet och hela publiken hoppar upp och ner och dansar till framför allt Aviciis Wake me up. Vaken blir man onekligen om man inte redan var det. Så kul att man bara vill se det igen och igen och igen.

P1080732

P1080739

P1080745

Efter medleyt blir det lite lugnare igen och tur är nog det. What about now, All you need to know och You raise me up till exempel. Det finns nog ingenting Shane inte skulle kunna sjunga men det är ändå något speciellt med balladerna.

P1080764

Encoren består av Everything to me och Knee deep in my heart och då blir det massa klappa i takt, dansa och hoppa igen. Verkligen en helt perfekt avslutning på konserten förutom att man ännu mer än innan inte vill att det ska ta slut. Man vill liksom stanna i den där bubblan i flera timmar till och bara hoppa, skrika och sjunga som aldrig förr.

P1080775Den här turnén har även fått mig att uppskatta musikerna mycket mer. Även om jag självklart är där för att se Shane så tillför Matt, Isaac, Ben, Jimmy och Henry så mycket. Mycket mycket mer än att bara spela respektive instrument.

 

 

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Shane Filan, 15 november 2014, The Alban Arena St Albans

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>