VIP/Soundcheck, Ben Montague 2 oktober 2014

Det går inte att skriva om den här upplevelsen utan att ta med både allt som hände innan VIPen och allt som hände efter konserten. Ben sa ju till och med själv att vi startade vår VIP fem timmar för tidigt.

Tidigare på dagen

Jättehungriga efter resan till Dublin skyndade vi oss till det absolut första matstället vi hittade. Det blev Burger King på O’Connell St och vi satt där i godan ro och åt och pratade bland annat om när vi råkade träffa Ben i hissen på hotellet i Liverpool i februari. Ni vet sånt där som aldrig händer. När vi hade ätit upp och funderade på om det var dags att gå kollar jag ut genom fönstret och vem är det inte som går förbi, jo Ben! Tankarna gick ungefär ”Det är Ben! Eller… det händer ju inte… men det ÄR Ben! Spring!”. Så vi skyndade oss på med jackorna och småsprang efter honom. Petade honom lite på axeln och sa hej vilket råkade skrämma honom men så fort han hade samlat sig lite kände han igen oss och verkade tycka det var jättekul att vi råkat träffas där. Han hade nyss kommit till Dublin och skulle leta reda på konsertstället och det var vår plan också så han bjöd med oss att leta tillsammans. Jag trodde jag visste ungefär var det låg så vi började att gå åt det hållet men det visade sig vara fel så det slutade med en väldigt mycket längre promenad än vad det blivit om vi gått rätt från början. Men inte mig emot, vi fick ju mer tid tillsammans med honom. Hann prata om allt från Shane-turnén till att han bott två månader i New York och två månader i LA till om det är julstämning i Stockholm i december. När vi väl hittat konsertstället tog vi lite kort och kramades hejdå för nu.

P1080599

VIPen

Vi var fem personer som köpt VIP-biljetter till kvällen. Hur mysigt som helst att vi inte var fler! Vi skulle bli insläppta halv sex men jag tror klockan han bli kvart i innan vi såg Ben kika ut genom glasdörrarna. Det började med att han sjöng tre låtar på scenen (vad jag har förstått har det varit fler låtar andra kvällar men han verkade lite stressad över att det var försenad så jag antar att det var därför) – Another Hard Fall, Broken och Rainy Day. 

P1080601

P1080602

Efteråt fick vi alla en varsin CD-skiva och varsin T-shirt som han signerade. På min T-shirt skrev han ”I <3 Sweden” haha. Lite fler kort togs och jag gav honom två påsar godis. Hade köpt med mig djungelvrål och sursockrade bilar och hoppades att han skulle tycka att i alla fall en av dem var jätteäckliga. Han började med bilarna som han tyckte var jättegoda och stoppade sen in en djungelvrål i munnen. Alltså den minen var verkligen obetalbar! Men efter att han bjudit ljudkillarna och de ätit upp sina åt han också upp sin som han först hade spottat ut. Efteråt tackade han för bilarna men inte så mycket för de andra som ju faktiskt inte alls smakade sött som godis ska haha.

P1000992

P1000993

Efter konserten

Han sålde själv all merchendise så det blev en lång kö med fans som handlade och ville ta kort med honom. Vi beslutade oss för att vänta till sist så vi kanske skulle få lite längre tid med honom. Han verkade ha samma tanke så när det var vår tur fick vi fler autografer (den här gången skrev han på våra biljetter att vi var hans största svenska fans, inte så konstigt kanske eftersom det så vitt jag vet bara är tre svenska fans som varit på hans turné), fler kort och en liten pratstund. Pratade mest om konserten såklart men lovade även att höra av oss när vi landat i Sverige så han visste att vi kommit hem ordentligt, så sött!

bild-2

bild

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>