Ben Montague, 2 oktober 2014, Academy 2 Dublin

Jag som är van att gå på pojkbandskonserter på stora arenor där det händer jättemycket hela tiden var trots att jag fullkomligen älskar Bens musik lite orolig att jag skulle bli uttråkad av en hel konsert med bara han och hans gitarr på scen. Det hade jag inte behövt! Inte ens i närheten.

P1080621

Han började konserten med Another Hard Fall och sen en av mina absoluta favoriter, False Horizon. Jag filmade nästan alla låtar för att komma ihåg setlisten så jag tror att nästa låt var Broken men det kan även ha varit The Truth där han började skämta om att han lät som en uggla varje gång han sjöng ordet truth. Sen var det dags för hans version av Lady Gagas Pokerface. Han berättade att han lärt sig den till sin systers födelsedag och att hon blivit lite sur att hans version inte alls lät som originalet men då påpekade han att det ju faktiskt är det som är poängen med en cover. Hans version är lite skum, det håller jag med om, men samtidigt är det så grymt bra.

P1080625

P1080626

Sen var det ju det här med setlisten. Jag tror Rainy Day var näst på tur och sedan Haunted trots att han inte fått med sig sitt piano på flyget. Den var bra på gitarr också men det var synd att pianot inte kunde komma med. Fina My father said som han skrev efter att hans farmor dog (som jag tror ska vara med på nästa album) kom sen och efter det kvällens bästa låt, Feels like forever. Den låten är verkligen grym live och det är kul när alla kan sjunga med i ohohoh, ohohoh, ohohohoh.

P1080627

P1080632

Love like stars var såklart också fantastisk. Min favoritlåt med Ben och jag är så glad att han sjöng den även om det (enligt honom själv tidigare på dagen) var en självklarhet att den skulle vara med. Already Leaving och Kings of Leons Use Somebody som jag nästan lyckats lära mig nu efter att jag sett Ben några gånger var näst på tur. Sen var det en tjej som skrek att hon ville höra Hummingbird och då valde han att spela Sleeping with the lights on istället eftersom han var osäker på om han kom ihåg exakt hur Hummingbird går. Det skulle ha varit kvällens näst sista låt men han kände sig så elak så tillslut sjöng han Hummingbird också innan han avslutade med Sweet Amelia.

P1080639

P1080641

Det var en riktigt grym konsert! Ben har både en fantastisk röst, bra låtar och är grymt rolig. Jag tror aldrig jag har skrattat så mycket på en konsert innan (det är alltså en bra sak) och för min del hade han gärna fått stå där och sjunga och spela hela natten. Men om ungefär sex veckor är det dags igen när han ska supporta Shane Filan på hans turné. Längtar redan!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>