McBusted, 6 Juli 2014, BST Hyde Park London

Här kommer andra delen om BST i Hyde Park. Första delen med Backstreet Boys hittar ni här.

Konserten började med en film om hur James och Matt inte ville ge upp deras dröm efter att Busted slutat så de satte sig i en likadan bil som från Tillbaka till framtiden, åkte typ tio år in i framtiden och kom ut på scen tillsammans med McFly. Och vips så hade McBusted bildats.

P1080099Konserten började med Air Hostess och redan då insåg jag vilken grym konsert det skulle bli! De varvade Busted-låtar med McFly-låtar, skuttade runt på scenen med sina gitarrer och såg ut att ha minst lika roligt som publiken. Alla sex killarna verkar ju vara lite småknäppa och det var så sjukt kul att kolla på!

P1080114Det häftigaste var dock vädret. För precis i samma stund som de sjöng 5 colours in her hair uppenbarade det sig inte mindre än två regnbågar precis ovanför scenen. Som om det var meningen och killarna påpekade såklart det också när de insåg vad som just hade hänt.

P1080125Strax därefter sprang de ut till ufot alldeles precis där vi stod. Vi fick Dougie, Matt och Tom åt vårt håll och det här var nog min favoritdel av konserten. Möjligtvis för att vi just hade dem så nära.

P1080149P1080162P1080164P1080171När de kom tillbaka till scenen kändes det som att upptågen ökade. Bland annat sköt de ut t-shirtar i publiken. Först Matt och James som sköt en varsin och sen Danny som sköt ett helt gäng. Mellan varje skrek Danny ”Are you ok?” (publiken: ”yeeeh”) ”They’re ok!!!”. Undertiden hade Dougie på sig ett hästhuvud (?!). Danny, James och Matt visade sina pojkbandsskills och både sjöng och dansade till Jackson 5s I want you back och i Crashed the wedding kom alla utom Harry ut i brudklänningar, Dougie kom sen inte ur sin och beslutade sig för att ha på sig den resten av konserten. Vi får inte heller glömma när Dougie sjöng Englands nationalsång med heliumröst…

P1080182P1080219Det absolut roligaste var dock när konserten närmade sig sitt slut och jag tror det var Dougie föreslog att de lika väl kunde köra hela setlisten om från början igen. Man hörde ett ”are we really doing this?” från Tom så när de drog igång och körde hela Air Hostess en gång till var det nog faktiskt spontant. Jag trodde de skulle sluta efter introt eller möjligen efter första refrängen men nejdå, de körde hela låten.

Konserten avslutades sen med Year 3000, vilket kändes riktigt passande med tanke på introt med bilen. Lite som att de knöt ihop säcken. Och tillbaka till hotellet åkte vi glada, kalla, blöta från ösregnet och lite förundrade över vad vi egentligen hade sett.

P1080222P1080236

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “McBusted, 6 Juli 2014, BST Hyde Park London

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>