Ben Montague, 5 Juli 2014, Haslemere Fringe Festival

Lite halvspontant begav jag och Lisa oss till Haslemere (en pytteliten by ungefär 50min utanför London) i lördags. Vi var ju ändå i London och då fanns det faktiskt inget annat alternativ än att åka dit när ingen mindre än Ben Montague skulle spela där. Vi hade dock förväntat oss att det skulle vara en lite större och lite annorlundare tillställning. Det här kändes som någon slags hemvändarträff för alla i byn alternativt en mindre matfestival. Men det fanns en liten scen och strax efter att vi kommit dit stod Ben där uppe och soundcheckade.

P1070969Dagens artister. Jag visste endast vem Ben var.

När han drog igång verkade vi vara exakt fyra personer som kunde hans låtar. Många satt (!) dock snällt och lyssnade och det kändes liksom ganska mysigt. Hade hellre stått framme vid kravallstaketet men kommer man spontant till en liten byfestival får man väl ta seden dit man kommer. Vi satt alltså.

P1070976P1070979P1070985Ungefär varannan låt var hans egen (vilket vi gillade allra bäst) och de andra var covers (vilket resten av publiken verkade gilla bättre eftersom de då kunde sjunga med). Nog för att jag bara sett honom som förband åt Shane innan men jag blev ändå lite förvånad över vissa låtval. Hade väl förväntat mig vissa helt enkelt men samtidigt var det ju jättekul att höra just de han sjöng live! Om jag inte glömt någon var det The Truth, Together, Sweet Amelia, Another Hard Fall (tror jag… och där insåg jag att jag inte alls kom ihåg så bra som jag trodde…). Något jag kommer ihåg var att han när han skulle sjunga Robbie Williams Angels gick ut i publiken helt utan mikrofon och försökte få till en allsång. Jättekul men han erkände sen själv att det kanske inte var helt genomtänkt. Och såklart att han redan från scenen visade att han kom ihåg oss genom att berätta för hela publiken att det minsann satt två svenska fans där, detta trots att vi inte ens hade plockat fram flaggis!

P1080001Efteråt stod vi kvar på sidan av scenen en stund i hopp om att träffa honom innan vi skulle åka tillbaka till London. Så efter en stund kom han ut ur ett tält, nästan sprang fram till oss, gav oss en riktigt ordentlig kram var och berättade hur glad han var att vi var där! Hur glad tror ni inte vi blev av det?! Världens snällaste Ben! Vi pratade en liten stund, bland annat om hans frisyr och om att han tydligen har någon ingift svensk släkting, och frågade sedan om kort. Först Ben och Lisa, sedan jag och Ben. Sen frågade han (!) om vi inte skulle ta ett kort alla tre också och då passade vi även på att plocka upp flaggis! På alla sätt en helt fantastisk kväll och jag längtar redan till den andra oktober när det är dags att både se och träffa honom igen, då i Dublin.

P1080008P1080009Hans gula plektrum skulle såklart vara med på bild!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>