Shane Filan, 20 Februari 2014, Liverpool Philharmonic Hall

Jag vet ärligt talat inte var jag ska börja. Det står helt still i huvudet när jag ska försöka förklara vad jag var med om i torsdags. Liverpool Philharmonic Hall, Shane Filans första konsert på hans första soloturné. Någonsin. Det var där och då det började och bara att ha varit där just den kvällen var något jag visste redan innan att det skulle göra mig så otroligt glad. Men det jag fick se och höra var inte alls vad jag hade förväntat mig. Jag vet inte ens vad jag hade förväntat mig men det var inte det här.

P1060599Jag mådde fysiskt dåligt flera timmar innan konserten. Jag var så grymt nervös att jag knappt fick i mig någon middag. Vad exakt jag var nervös över är dock lite oklart. Kanske över hur det skulle vara att se Shane ensam på scenen, kanske över hur publiken skulle reagera. Jag vet inte riktigt men samma sekund som trummorna började spela, lamporna tändes bakom det svarta skynket och man hörde Shanes fantastiska stämma sjunga ”It starts of with a heartbeat, then it hits you like a drum” släppte precis all nervositet och allt illamående. Jag tror att Shane var hyfsat nervös innan också. Han kan inte alls ha förväntat sig det gensvaret han fick av publiken då han såg alldeles tagen ut och flera gånger under de första låtarna fick torka bort tårar.

P1060639P1060656P1060670P1060687Shane var helt fantastisk och radade upp den ena låten efter den andra, alla precis lika bra. Det spelar ingen roll om det är en partylåt där hela publiken hoppar och dansar eller om det är en lugn ballad. Han gör allt precis lika bra och det var bara så sjukt jäkla grymt! Om jag ska nämna några låtar så är väl When I met you, Everytime, Flying without wings och Knee deep in my heart de som etsat sig fast i mitt huvud. Tre partylåtar och min absoluta favoritlåt alla kategorier som han inte kunde gjort på ett bättre sätt. Så fint att inse att han omöjligt kan göra den bättre än originalet och därför låta publiken sjunga Marks delar, låta den förbli så som den alltid varit och alltid ska vara.

P1060715P1060723P1060747Shane med dottern Nicole som gav konserten betyg 100 på en skala från ett till tio.

P1060763Setlisten finns sparad som en Spotifylista så när på en låt (Blurred lines) som Shane valde att ha med i ett kortare medley men som jag bojkottar och inte vill ge någon endaste spelning på Spotify och därför har jag utelämnat den ur min spellista nedan.

P1060769P1060778

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>