Josh Groban, 25 maj 2013, Globen

Den mannens röst!! Han är fantastisk på skiva men ungefär en miljard gånger bättre live! Det var en underbart bra konsert men ändå är jag en liten gnutta besviken vilket såklart är synd. Jag tror dock att jag får skylla mig själv för det för anledningen till att jag är besviken är att jag, efter förra konserten, hade skyhöga förväntningar på mellansnacken. Visst var de roliga, till och med Håkan var rolig, men jag hade förväntat mig mer. Låtarna kan jag dock absolut inte klaga på! Jag saknade Below the line och Don’t give up men det vägdes upp av att han sjöng False alarms som jag ju inte trodde att han skulle sjunga. Man kan väl säga att han nog ändrar setlisten från kväll till kväll i år också, imponerande och kul!

Kul också att han använder sig av lokala förmågor. Delar av bandet/orkestern var svenska (däribland Håkan som även fick agera Joshs personliga översättare) och kören som var uppe på scenen under tre låtar var också svensk. Jag undrar dock hur mycket kören sjöng. I Brave och You raise me up tänkte jag inte på det men i I belive (when I fall in love) lät det exakt som den inspelade kören på skivan samt att kören på scenen inte sjöng allt (!) som hördes. Mycket märkligt. De kanske mest var där för syns skull?

Bäst: Trots kören var I belive (when I fall in love) helt klart bäst under kvällen! Älskade även False alarms, Happy in my heartache och Você existe em mim.

Sämst: The moon is a harch mistress och Hollow talk som tyvärr var lika tråkiga live som på skivan och att det bara var en låt i encoren.

Men för att ingen ska tro att jag är allt för missnöjd kan jag meddela att jag är alldeles skuttig och överlycklig efter den här kvällen. Jag var lite besviken sekunderna efter konserten var slut men ju mer jag tänker på konserten ju mer fantastisk tycker jag att den var!

P1040835P1040859P1040861Håkan och Josh

P1040883P1040902P1040914P1040957Han är bra på det här med snygga miner…

P1040974P1050003P1050020

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>