Lady Gaga, 30 augusti 2012, Globen

Skulle ha gått med Lisa och Jossi, men Jossi blev sjuk och Anna följde med istället. Vi hade platser på den andra sektionen, ganska nära scenen. Vi såg jättebra men hade såklart varit roligare att ha lite bättre platser.

Förbandet, the Darkness, föll mig inte alls i smaken. Det var alldeles för hög ljudvolym och till och från kändes det inte ens som att det var musik de spelade. Men då är de väl ungefär så långt ifrån min musiksmak man kan komma så vi skyller helt enkelt på det. De kanske var bra men det var inget jag märkte av.

Sedan var det alltså dags för Gaga. Hon hade ett stort slott/borg på scenen och i första låten kom hon ut på en väldigt verklighetstrogen häst. Sen avlöste låtarna varandra med det ena konstiga scenframträdandet efter det andra. Det mesta var riktigt häftigt och trots att det var Gaga kändes det inte som att man hade förväntat sig nästan någonting av allt som hände. Jag var helt klart positivt överraskad i alla fall. Jag vill nog beskriva konserten som jättebra men helt bisarr.

Sen fanns det ju också delar som var lite för bisarra för min smak. Till exempel när hon föddes på scenen under Born this way.

Favoriterna under kvällen var i alla fall Bad Romance, Hair, Just Dance och The Edge of Glory. Men jag måste även säga att strömavbrottet var riktigt underhållande. Jag växlar lite mellan att tro att det var meningen eller inte men samtidigt känns det som att det tog för lång tid innan hon kom ut på scenen (vilket hon ju inte alls hade behövt göra så det uppskattades verkligen!) och pratade med publiken, lät fansen ställa frågor och sjöng lite av Fashion of his love accapella. Det var hur som helst ett spännade inslag och jag tror alla kände sig underhållna vare sig strömavbrotten var meningen eller inte.

Och en video…

YouTube Preview Image

blogstats trackingpixel

3 reaktion på “Lady Gaga, 30 augusti 2012, Globen

  1. Jag säger som de sa på Nyhetsmorgon, hur kan hon prata i mikrofon när det är strömavbrott? Den kräver väl också sin ström? Utan att ha sett det själv så tror jag att det va meningen 😉

  2. Pingback: Augusti 2012 | Running wild among all the stars above @ Spotlife

  3. Pingback: Augusti 2012 | Running wild among all the stars above @ Spotlife

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>