*SPOILER* Westlife, 26 Maj 2012, MEN Arena Manchester

Vilken konsert! Westlife är alltid helt fantastiska live men jag kan helt ärligt utan att överdriva säga att det här måste vara i alla fall top fem av alla, hittils, 40 Westlife-konserter jag har varit på. Vilken kväll! Min röst försvann redan i andra låten och jag har både gråtit, hoppat, skuttat, skrik-sjungit och varit alldeles sådär glad man bara kan vara när man ser Westlife live.

Konserten började med en video där alla fyra, en i taget, satt ner och förklarade varför de slutade. Den här viden kom sedan i olika tappningar mellan varje klädbyte genom hela showen. Sedan kom det en stor skylt på scenen där det stod Westlife, samt fyra gubbar som man eventuellt kunde ha trott var Westlife. Gubbarna började brinna och Westlife kom ut på scenen och sjöng What about now. Nästa låt var What makes a man och det var första låten under kvällen där jag inte kunde hålla tillbaka tårarna.

My Love var precis lika underbar som alltid och Safe lika så. Sedan var det dags för klädbyte. När de kom ut på scenen igen var det dags för kvällens bästa låt, Uptown Girl! Älskade den versionen av låten och att de hade återanvänt delar av den gamla dansen.

I If I let you go satt de först ner i trappan innan det kom upp ett varsin stativ ur golvet. Annars hände det inget speciellt i den låten. Nickys speech var näst på tur och som alltid läste han banners. Dock var de, som vanligt, inte riktigt rumsrena så vissa ville han inte läsa högt. Han bjöd även upp några fans på scenen till nästa låt, Ain’t that a kick in the head. Han påpekad även att det kanske inte var deras bästa låt men att de hade ju i alla fall försökt. Kan väl inte annat än att hålla med honom men det var kul att de gjorde den med lite koreografi och så en sista gång. Sista låten innan klädbytet var Queen of my heart. Som vanligt sjöng publiken med lite extra i ”where the sound of the crowd is so far away”.

Medley-dags! Innan jag såg konserten gillade jag inte riktigt idén med att ha ett ”Best of”-medley men efter att ha sett konserten… wow! Så jäkla bra! De började med att komma upp ur golvet sittandes på en Westlife-skylt, sedan drog de igång med I gotta feeling, Sex on fire (där Kian fått ta över Marks del), Don’t cha, Let me entertain you och sist men inte minst Bohemian Rhapsody från rockmedleyt 2002. Kian spelade såklart gitarr i sista låten och i övrigt var det mycket fula danser och mycket publikfrieri, precis som det ska vara. Och för första (och enda?) gången grät (!) jag i medleyt.

When you’re looking like that var näst på tur. Den är ju alltid en av de bästa låtarna live så jag vet knappt vad jag ska skriva om den längre. Man fick i alla fall mycket bilder på dem alla fyra tillsammans vilket ju alltid är kul. Men sen var det dags för dem att flyga ut över publiken. Under Mandy, Seasons in the sun, Swear it again och Home satt de på en varsin liten stol på en roterande ställning som sakta men säkert åkte längst bak i arenan och sedan tillbaka igen. Vi viftade såklart med flaggis och fick ett jätteleende av Mark, en vink av Nicky och en slängkyss av Kian.

Slutet av konserten var, ja… jag grät i You raise me up, jag hoppade, skrek och log som en tok i World of our own och grät igen i Flying without wings. Allt var självklart fantastiskt bra och framför allt Marks slut i Flying without wings. Jag undrar hur det ska gå, hur mycket jag kommer gråta, när jag står där i Glasgow om mindre än tre veckor och ser dem för absolut sista gången någonsin…

Sammanfattningsvis, jag grät i What makes a man, medleyt, You raise me up och Flying without wings. Uptown girl och Home var kvällens bästa låtar.

blogstats trackingpixel

5 reaktion på “*SPOILER* Westlife, 26 Maj 2012, MEN Arena Manchester

  1. Pingback: Top 10 | Running wild among all the stars above @ Spotlife

  2. Pingback: *SPOILER* Westlife, 15 juni 2012, Metro Radio Arena Newcastle | Running wild among all the stars above @ Spotlife

  3. Pingback: *SPOILER* Westlife, 16 juni 2012, SECC Glasgow | Running wild among all the stars above @ Spotlife

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>