Michael Bublé, 18 april 2012, Globen

Om du någon gång får möjlighet att se Michael Bublé live – gör det!

Jag är egentligen inget jättefan av Michaels musik, mer än Home och Everything, och jag hade ärligt talat redan ledsnat på vissa låtar innan konserten (hade ju försökt plugga in setlisten så jag kunde sjunga med i alla låtar). Men det räckte att se honom live en gång till (såg ju honom på Annexet 2006) för att fullkomligen älska varenda låt igen.

Han är fantastiskt duktig på att sjunga, han har sjukt roliga mellansnack och han bjuder verkligen på sig själv. Det enda jag inte gillade under konserten var Home, men det berodde inte på att jag hade platser på rad två på parketten och knappt såg honom under de fåtal låtar när han gick runt i publiken och stod på den lilla scenen en bit bak. Det gjorde mig verkligen ingenting. Däremot var just den här akustiska versionen av Home alls speciellt bra. Den var till och med tråkig och Michael sjöng inte ens i närheten av lika bra som resten av konserten. Men det var också det enda jag inte gillade och många av låtarna var tusen gånger bättre live än på skiva.

Favoriterna under kvällen var helt klart mysigt fina At this moment, Crazy love, min favorit Everything och kvällens höjdpunkter Feeling good och Haven’t met you yet. Mellansnacken och alla små spontana låtar var ju också helt underbara och lika så Michael Jackson/Beatles-grejen. Älskade som sagt allt och är riktigt imponerad över att han lyckades få hela Globen att stå upp under halva konserten!

Kvällens sista låt får vi ju inte heller glömma, A song for you. För att avleda publikens fokus från scenen körde en i bandet ett trumpet-solo ute på läktaren. Undertiden drogs skynket för för scenen och framför stod sedan en ensam Michael utan band och utan mikrofon (eller i alla fall sisådär en meter eller två ifrån den), sa åt publiken att vara tysta och tog sen i för kung och fosterland för att publiken fortfarande skulle höra när han sjöng. Mäktigt!

blogstats trackingpixel

3 reaktion på “Michael Bublé, 18 april 2012, Globen

  1. Pingback: Michael Bublé – A song for you | Running wild among all the stars above @ Spotlife

  2. Pingback: Michael Bublé, 5 juni 2006, Annexet | Running wild among all the stars above @ Spotlife

  3. Pingback: April 2012 | Running wild among all the stars above @ Spotlife

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>