Westlife, 28 mars 2005, Globen

Westlife, No1s Tour på Globen. En av de absolut roligaste konserterna jag varit på. Där emot var det långt ifrån den bästa. Men vi börjar från början (det blir nog en lång och väldigt detaljerad historia).

På nyårsafton någon månad tidigare firade vi ett helt gäng i Linköping. Kim hade då klätt ut sig till Westlife. Det var den ena anledningen. Den andra var att Westlifes senaste album hette Allow us to be Frank. Vi bestämde oss därför att hela gänget (FH, Cissi, Lisa, Malin, jag, Meli och Läcki, eller the Nerdgirls som vi så fint kallade oss) skulle klä ut oss till Westlife på den kommande konserten. FH kom även på den briljanta (men självklara) bannern Allow us to be Westlife.

Vi hade hört ryktas om att Westlife skulle komma till Sverige redan på långfredagen. Nördgänget hade dock inte kommit upp till Stockholm då så jag hängde till en början med Puff och Ewe och senare med några från Westlifegangsters (visst hade vi fina namn allihopa på den tiden?!). Träffade Shane och Mark utanför studion mitt i natten när de skulle ut och äta.

På lördagen började vi så smått köa utanför Globen. Jag fick könummer 16 och resten av gänget någon enstaka nummer efter. Åkte fram och tillbaka till Globen under hela dagen, men på söndagen satt vi där näst intill hela dagen och natten. Det var inte varmt för fem öre men vi hade många lager kläder, mössa, vantar, täcktofflor, sovsäckar, filtar och säkert mer där till. På morgonen tog jag och Lisa en promenad runt Globen, träffade *****-vakt och blev insläppta en stund för att kolla på medan scenen byggdes upp. Vi passade då även på att agera välkomstkommité åt bandmedlemmen Andrew. Vi bytte så småningom om till Westlife-utstyrseln och åkte sen iväg och lämnade all packning på centralen.

Vi hamnade längst fram vid kravallstaketet ganska nära mitten. Alla i Westlife såg våran banner och verkade verkligen gilla vår idé! Kian nämnde till och med bannern inför hela Globen.

”Thank you, Allow us to be Westlife… Ofcourse! Love you guys!”

Behöver jag säga att vi levde på den kommentaren ganska länge efteråt? Vi hade som sagt jätteroligt och njöt verkligen av all uppmärksamhet vi fick. Dock var Globen knappt halvfull vilket man tyvärr till och från märkte på killarna. De var väl inte så professionella som de annars brukar vara och verkade nästan skämmas över hur få biljetter som sålts. Men o andra sidan fjantade de runt ganska rejält vilket i alla fall jag och Lisa nog tyckte var riktigt roligt eftersom vi redan sett tre perfekt utförda konserter.


blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Westlife, 28 mars 2005, Globen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>